Huippu-uutuus: Lean workshop palkitulla Aikawa Fiberillä

70 vuoden aikana Aikawa Fiber on kokenut sekä paperiteollisuuden huiman nousun että paperin kulutuksen vähentymisen aiheuttaman murroksen. Tuotannon jatkuminen ja säilyminen Suomessa ovat olleet vaakalaudalla, mutta peräänantamattoman yhteistyön ansiosta 110 henkilön työt jatkuvat Varkaudessa. Lean-filosofiaan perustuvan AFT – Virtaa! –projektin ansiosta entistä tuottavammin ja tehokkaammin.

Aikawa Fiber Technologies palkittiin Suomen Lean-yhdistyksen Vuoden Lean-teko kilpailussa 1. palkinnolla!

Kiinnostaisiko sinua siis konkreettiset case-esimerkit tuottavuuden parantamisesta täällä Suomessa? Haluaisitko oppia Lean palaverikäytännöt ja visuaalisen johtamisen ”War Roomin”? Tai nähdä ja kuulla vuoden 2014 Lean teko 1. palkinnon voittajan Aikawa Fiber Technologiesin menestystarinan ja kuinka se jatkuu tänä päivänä? Ja vieläpä nähdä tämä kaikki tehtaan lattiatasolla käytännössä!

Hyvä! Tässä workshop päivässä käydään läpi konkreettisten esimerkkien ja harjoitusten avulla Lean-johtamista ja tuottavuuden parantamista täällä Suomessa. Näiden case-esimerkkien ja harjoituksien lisäksi teemme yhdessä juuri teidän organisaationne haasteisiin liittyviä harjoitustöitä. 

Kenelle tämä valmennus on tarkoitettu?

Yksityisen ja julkisen sektorin toimihenkilöille ja ylemmille toimihenkilöille. Lean-johtamisesta sekä tuottavuuden parantamisesta kiinnostuneille henkilöille. Voit työskennellä esimerkiksi tuotantoon, projektien hallintaan, logistiikkaan, kehitykseen, HR tai strategiaan liittyvissä tehtävissä. Voit myös olla yrityksen johdossa, päällikkötasolla, esimiehenä tai asiantuntijana.

Lupaus: Ei tylsiä esittäytymiskierroksia eikä noloja rentoutumisharjoituksia!

Osallistujien kommentteja aiemmista workshopeista:

"Hyvät ja käytännönläheiset workshop-harjoitukset ja esimerkit sopivasti erilaisista näkökulmista."

”Oli aivan mahtavaa päästä näkemään kaikki tehdyt asiat suoraan tehtaan lattiatasolla ja keskustella asioista suoraan niiden tekijöiden kanssa”

"Paljon konkretiaa, käytännönläheisyyttä ja vähän hienoja japanilaisia termejä.”

Aikaisemmat workshopit ovat saaneet asiakkaiden antamassa anonyymissa arvostelussa keskiarvon 4,6 (asteikko 1-5).

Ohjelma

08:45 Ilmoittautuminen

09:00 Lean -workshop Aikawa Fiberilla

 • Mitä se on ja kuinka sovellan sitä omalla työpaikallani? (Lyhyen perehdytyksen jälkeen harjoitellaan asiaa käytännössä!)

 • Lean-johtamisen kaksi osa-aluetta: prosessijohtaminen ja ihmisten johtaminen

 • Kotitehtävän esittely

Pasi Vastamäki, CEO Lean Lion Oy

10:30 Tauko

10:45 Lean-johtaminen jatkuu…

 • Lean-palaverikäytännöt ja visuaalisen johtamisen ”War Room”

 • Pari- ja ryhmätehtäviä

 • Arvoketjuanalyysin tekeminen käytännössä

 • Case: Kuinka toteutettiin tuottavuuden merkittävä parantuminen Suomalaisessa yrityksessä?

12:10 Lounas

13:00 Vuoden 2014 Lean teko 1. palkinnon voittaja Aikawa Fiber Technologies Oy:n menestystarina ja kuinka se jatkuu

Kari Ikäheimonen HR Manager, Aikawa Fiber Technologies Oy, Europe Operatio

14:00 Tauko

14:15 Siirtyminen Aikawa Fiber Technologiesin tehtaalle

16:30 Päivä päättyy

Aika ja paikka

Ajankohta: Ti 11.12.2018

Paikka: Workshop -päivä alkaa Hotelli Oscarista, Kauppatori 4, 78250 Varkaus. Täältä siirrymme yhdessä iltapäivällä Aikawa Fiberin tehdastiloihin.

Majoitus

Hotelli Oscarista on tapahtuman osallistujille varattu rajattu määrä huoneita erikoishintaan koodilla ”LeanLion”. Toimihan nopeasti ja varaa omasi! 

 • 1hh 98€/huone/vrk

 • 2hh 110€/huone/vrk

Kouluttajat

Pasi Vastamäki

Pasi Vastamäki.jpg

Pasi on viimeisen kymmenen vuoden aikana vienyt maaliin yli 100 Lean-kehityshanketta ja kouluttanut aihetta tuhansille ihmisille ympäri maailmaa. Hän on työskennellyt Abloy Oy:ssä Lean Engineerinä ja Metsossa Globaalina Lean Managerina ja ollut Suomen Lean-yhdistyksen jäsen vuodesta 2011.

Pasin pääfokus on ollut prossessien analysoinnissa, strategiaan sidottujen laajojen projektien eteenpäin viemisessä sekä pienempimuotoisessa jatkuvassa parantamisessa.

Kari Ikäheimonen

Kari Ikäheimonen.jpg

Karilla on 20 vuoden työhistoria, joka koostuu erilaisista koulutuksen suunnittelu-, hallinto- ja henkilöstön kehittämistehtävistä sekä julkisella että yksityisellä sektorilla. Hänellä on Kokemusta koulutusorganisaatiosta, julkishallinnosta, pienestä yrityksestä sekä teollisuudesta kansainvälisillä markkinoilla.

Kari on työskennellyt Aikawa Fiber Technologiesissa 10 vuotta. Hänen pääfokus on ollut henkilöstön kehittämisessä ja hän ollut mukana AFT: n lean matkalla alusta alkaen.

Hinta

787 €/hlö + alv 24%

Pitää sisällään kaikki tarvittavat materiaalit sekä maittavat kahvit ja lounaan.

Ota koko tiimi mukaan:

 • Kun yrityksestäsi tulee 2 osallistujaa niin hinta on -10% / hlö

 • Kun yrityksestäsi tulee 3 tai useampia henkilöitä niin hinta on -15% / hlö

Peruutusehdot

Peruutus on ilmoitettava viimeistään 14 päivää ennen koulutustilaisuuden alkua. Myöhemmin tehtävistä peruutuksista veloitetaan koko koulutustilaisuuden hinta. Esteen sattuessa koulutuspaikan voi luovuttaa toiselle samassa organisaatiossa työskentelevälle henkilölle.